• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 9 листопада – День української писемності та мови

9 листопада – День української писемності та мови

2018-11-09

9 листопада, у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця, українська спільнота відзначає Свято української писемності та мови. За звичаєм учні та педагоги нашої школи одягаються згідно українських національних традицій.

Цього святкового дня відбулася загальношкільна лінійка для учнів 5-11 класів «Світлиця слова у безмежному часі», а також урочисте відкриття І (шкільного) етапу конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Учитель української мови та літератури Хмара Наталя Миколаївна побажала учням наснаги та гарних результатів.

До уваги учнів школи була представлена тематична лінійка до Дня української писемності та мови та літературна виставка, а стінна газета розповіла про історію конкурсу та його переможців.

На четвертому уроці учні 9 – 11 класів, а також педагоги школи долучились до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Також учні та працівники школи взяли активну участь у квесті «Покращуй свою грамотність».

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням не лише доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, а й усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Т.З. Павлик, заступник директора з НВР

Кiлькiсть переглядiв: 140

Коментарi