Творча співпраця

2015-11-17

Небагато часу пройшло, як вийшло у світ дитяче видання Кобзарик «За сонцем хмаронька пливе…», ілюстрації до якого створено юними художниками нашої школи. З цією книгою мали змогу познайомитися школярі Черкащини. Зовсім випадково «Кобзарик» потрапив до рук київського поета, публіциста, кіносценариста, заслуженого журналіста України Аркадія Степановича Музичука, і йому настільки сподобалися роботи наших учнів, що він запропонував їм ілюструвати і свою нову дитячу збірку віршів «Лелечине новосілля». Декілька місяців напружено працювали діти разом зі своїми наставниками, вчителями образотворчого мистецтва Олійник Л.В. та Даніліною В.О. І ось 12 листопада Аркадій Степанович завітав до нашої школи, щоб ближче познайомитися зі своїми новими «співробітниками», обговорити деталі оформлення книги, переглянути уже створені роботи.

Але, звичайно, дізнавшись про приїзд такого шанованого гостя, поспілкуватися з ним захотілося і дорослим і дітям, передусім маленьким шанувальникам поезії, для яких адресовано презентовану збірочку «Лелечине новосілля» . Тому актова зала, де відбулася зустріч, ледь вмістила всіх бажаючих послухати поезії Аркадія Степановича, познайомитися з ним особисто та його творчим доробком.

Аркадій Степанович виявився чудовим співрозмовником, непересічною особистістю з нелегкою, але надзвичайно цікавою долею. Він розповів про свій творчий шлях та презентував до шкільної бібліотеки низку своїх збірок прозових і поетичних творів. А ми в свою чергу подарували поету міні-концерт, до якого увійшли вірші з книжечки «Лелечине новосілля», які прочитали учні 5 класу Небесна Лана, Мироненко Ірина, Олійник Тарас, Данилюк Наталія, Шолох Анна та виступи юних артистів: вокального ансамблю «Перлинки», учня класу духових інструментів Берегового Івана, вокального тріо «Чомучки», учениці 3 класу Голуб Ліани та середньої групи зразкового хореографічного колективу «Зорепад».

А після творчої зустрічі вчителі та учні, що працюють над оформленням книги, разом із гостем перейшли до кабінету образотворчого мистецтва та розпочали роботу, в ході якої обговорювали дизайн оформлення збірки, ділилися своїми творчими ідеями втілення змісту віршів в художніх роботах.

Отож, дякуємо Аркадію Степановичу за зустріч, за довіру, яку він виявив нашим художникам та надіємося, що збірочку віршів для молодшого шкільного віку «Лелечине новосілля» Аркадія Степановича Музичука, оформлену учнями Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату, із задоволенням будуть читати всі малюки України.

Л.І.Кузьменко,

заступник з НВР на мистецькому факультеті

/Files/images/mistetskiy_fakultet/PB120075.JPG/Files/images/mistetskiy_fakultet/PB120064.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 274

Коментарi