• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 9 листопада - День української писемності та мови

9 листопада - День української писемності та мови

2015-11-09

У нашій школі 9 листопада розпочався тиждень української мови «Мова – державна перлина, нею завжди дорожіть: без мови нема України, тож її як, матір, любіть!». В рамках якого відзначено День української писемності та мови, а також проведено шкільний етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь 128 учнів 3-11 класів. До уваги учнів школи була представлена тематична виставка «9 листопада – День української писемності та мови».

Традиційно у школі пройшла святкова лінійка «Минуще все, лиш слово не мине», презентація творчих міркувань-висловів учнів про рідну мову та флешмоб вишиванок «Кольорова моя вишиванка».

/Files/images/tijden_ukransko_movi/PB100113.JPG

/Files/images/tijden_ukransko_movi/PB100112.JPG

/Files/images/tijden_ukransko_movi/PB100163.JPG

Протягом тижня будуть проведені конкурси стіннівок серед учнів 5-11 класів «Українська – це супер», конкурс знавців української мови для учнів 5-7 класів (учитель Терещено О.М.), брейн-ринг юних мовознавців для учнів 9-11 класів (учитель Хмара Н.М.), творча зустріч з поетом Музичуком Аркадієм Степановичем.

14 листопада 2015 року переможці шкільного конкурсу стануть учасниками ІІ (районного) етапу конкурсу, який піднімає в дитячих очах престиж державної мови, переконує, що її знання необхідні в дорослому житті.

Громовик Т.З., заступник директора з НВР

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi